Plusoudercoaching

In onze samenleving zijn nieuw samengestelde gezinnen al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen komen als plusouder dan ook voor situaties en vragen te staan waar niet altijd een pasklaar antwoord voor is.

In mijn coaching praktijk merk ik dat heel wat mensen het moeilijk vinden om over hun situatie te praten door het taboe dat hier nog rond hangt. Stiefouders denken dat ze alleen staan met hun gevoelens, durven niet toegeven dat ze hulp nodig hebben, zijn bang voor de ex-partner die dikwijls nauwlettend toekijkt op de omgang met de kinderen. Veelal denken stiefouders tenslotte dat uit mekaar gaan nog de enige optie is. Ooit stond ik ook op dat punt, maar ik heb geleerd hoe het anders kan.

Vanuit mijn eigen bewogen gevoelens als plusmama ben ik zelf op zoek gegaan naar hulp. Ik ben terecht gekomen bij Anja Pairoux, de eerste plusoudercoach in België. Zij heeft mij geleerd hoe ik mijn rol als plusmama kon invullen, zodat ik terug mezelf kon zijn. Sindsdien ben ik zelf ook plusoudercoach en werk ik nog steeds nauw samen met Anja.

Als plusoudercoach kan ik je helpen om je plek te vinden en terug rust en harmonie te vinden in je nieuwe gezin in het belang van alle betrokken gezinsleden. Je kan starten met een boek, een online programma volgen of je laten begeleiden in personal coaching. Neem je geluk weer in eigen handen!

Maak een afspraak
plusoudercoach

In augustus 2017 deed ik mijn verhaal als plusmama in het magazine Goed Gevoel. Lees hier het ganse artikel…

Boek voor plusouders

“Je wist waar je aan begon!?” – In 7 stappen naar een gelukkiger samengesteld gezin, van Anja Pairoux.

Het is een werkboek als eerste stap voor plusouders om zichzelf te coachen naar een nieuw evenwicht in hun situatie. Het boek is doorspekt met verhalen waarin de lezer zich zal herkennen. Daarnaast geef Anja telkens kennis en inzichten mee, die nodig zijn om uit te leggen waar de valkuilen en uitdagingen liggen. Tenslotte zet ze de lezer ook zelf in denkoefeningen en reflectie op de eigen situatie door de oefeningen in elk hoofdstuk. Een aanrader!

Podcast

Ik ging samen met Dorien op wandel. Zij nam ons gesprek op en zette het online op haar podcast “Op wandel” (#6 Op wandel met een plusoudercoach). Hier kan je het resultaat beluisteren. Trek je wandelschoenen aan, stippel een wandeling uit van ongeveer 1u30 en beluister deze podcast onderweg. Thema’s: relaties, scheiding, zelfzorg, vrij zijn, opkomen voor jezelf, mijn persoonlijke verhaal, tips voor plusouders en de andere leden van een samengesteld gezin, de rode draad, oude patronen en nog veel meer…