Enkele veelgemaakte denkfouten of overtuigingen bij ondernemers als het gaat over hun relatie:

  • Veel ondernemers willen wel graag een liefdevolle relatie, maar komen uiteindelijk niet (meer) in beweging. Ze hebben al vanalles geprobeerd en niets heeft duurzaam gewerkt. Ze geloven dat vrouwen emotionele wezens zijn die niet te begrijpen zijn of dat mannen niet romantisch zijn en over gevoelens kunnen praten of dat er met hun rebelse puber geen zee te bevaren valt. Dus ze geven het op en zitten hun tijd uit. Hoe zonde, want ondertussen blijven de (onderhuidse) conflicten en patronen wel bestaan. Als je niets verandert, verandert er niets.
  • Ook zijn er ondernemers die het allemaal alleen willen doen. Dit is moeilijk, want iedereen heeft zo zijn eigen blinde vlekken. When you’re in the frame, you don’t see the picture. Met de juiste expert neem je de snelheidstrein in plaats van een boemeltrein.
  • Vaak komen ondernemers vast te zitten omdat hun partner niet wil meewerken aan een oplossing. Voor een relatie moet je inderdaad met twee zijn, maar om tot verandering te komen, volstaat het dat je zelf aan de slag gaat zodat je niet machteloos hoeft toe te kijken. Van zodra jij verandert, heeft dat vanzelf impact op de relatie en op je partner.
  • Sommigen denken dat ze pas begeleiding nodig hebben, als er conflicten zijn of als ze het echt niet meer zelf kunnen oplossen. Daardoor wachten ze te lang en duurt de begeleiding ook des te langer. Als je de kleine misverstanden leert aan te pakken, groeien ze nooit uit tot grote conflicten.
  • Ondernemers denken vaak ook dat relatietherapie de laatste strohalm is om de problemen in hun relatie op te lossen. Therapie is niets voor ondernemers. Die hebben geen tijd en zin om uren te praten over wat er allemaal fout loopt in hun relatie en hun gezin. Ik ken een veel makkelijkere oplossing dan oeverloos te praten en te graven in het verleden. Wat jij nodig hebt, naast inzicht, zijn concrete tools en technieken, praktisch toegepast op jouw situatie.

Het is veel makkelijker te voorkomen dan te genezen! Het is een bewuste keuze van mij om niet te werken met koppels in crisissituaties.