Mijn verhaal

Ik ben Patsy Vanleeuwe.

Als kleine meid groeide ik op in een liefdevol gezin. Zelfvertrouwen en eigenwaarde werd mij met de paplepel ingegeven. Ik mocht mijn eigen keuzes maken, zolang ik ook de verantwoordelijkheid van mijn daden droeg. Ook het ondernemerschap en mijn voorliefde voor persoonlijke ontwikkeling kreeg ik van thuis mee. In alles wat ik deed, ging ik er ten volle voor en blonk ik uit. Ik ben van nature eerder rationeel en analytisch, waardoor mijn voorkeur op school uit ging naar wiskunde.

Na mijn studies lic. Wiskunde aan de K.U. Leuven ben ik bij KBC in de ICT afdeling terechtgekomen. Ik heb er 6 jaar gewerkt van analist tot projectleider, van kleine taken tot grote voorstudies en projecten. Ondertussen stond ik mee aan de wieg van ons eigen internet bedrijf. Ik was 25 jaar, toen ik samen met 4 andere ambitieuze jonge mensen, geloofde in geld verdienen via internet. Wat klein begon, groeide snel uit tot een miljoenenbedrijf, dat we op zijn toppunt konden verzilveren.

Patsy Vanleeuwe

Because being successful, is not a coincidence
(Marc Vanleeuwe)

Intussen was ik getrouwd en mama geworden van twee zonen. Maar na een relatie van 15 jaar besefte ik dat onze houdbaarheidsdatum bereikt was. Het was op en ik wilde er een punt achter zetten. Het feit dat we samen kinderen hadden, maakte het natuurlijk veel moeilijker. Het werd een tweestrijd tussen mijn hart en mijn hoofd. Het geluk van onze kinderen ging toch voor op mijn eigen geluk!?, dacht ik. Ik wilde onze kinderen niet opzadelen met gescheiden ouders. Ik maakte gauw een rekensommetje en besefte dat ik dan nog 16 jaar zou moeten blijven, want dan pas waren onze kinderen allebei volwassen.

Ik besloot om mijn hart te volgen en dus om te scheiden. Ik wist niet wat het effect ging zijn op de kinderen, noch hoe de toekomst eruit ging zien. Ik wist wel dat ik steeds ongelukkiger zou worden als ik zou blijven. Ik koos voor mijn eigen geluk op langere termijn, zodat ik een gelukkige vrouw en mama kon zijn. Mijn kinderen hebben meer aan een gelukkige mama dan aan iemand die ongelukkig is en doet alsof dat normaal is. Op die manier leef ik aan mijn kinderen voor dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen geluk en altijd nieuwe keuzes kunnen maken.

Na mijn echtscheiding, die in alle sereniteit verlopen is, vormde ik een nieuw samengesteld gezin. Mijn nieuwe partner had zelf ook drie zonen van ongeveer dezelfde leeftijd als mijn zonen. De rollercoaster begon… een complexe zoektocht naar mijn plek in het nieuwe gezin. Ik bleef niet bij de pakken zitten, ging in coaching, volgde training en kreeg steeds meer inzicht in mezelf en mijn gezinsleden, waardoor de harmonie in ons gezin grotendeels terugkeerde.

Toen mijn vader plots stierf aan een hartfalen, besefte ik hoe belangrijk het is dat je tijd kan maken voor wat écht telt en dat je niets uitstelt naar later. Enkele weken voor zijn dood had ik met hem een moeilijk en tegelijk heel openhartig en kwetsbaar gesprek, dat ik nooit meer zal vergeten.

De reis in persoonlijke ontwikkeling heeft van mij een rijker mens gemaakt. Ik kwam thuis bij mezelf toen ik ontdekte dat ik ook gevoelig en zacht ben, een mooie aanvulling op mijn rationele en analytische kant. Ik leerde om naar mijn gevoel te luisteren en om anders te communiceren.

Na dat bewogen sabbatjaar, met een echtscheiding, een nieuw gezin, een rouwproces en een nieuwe ik, besloot ik om een totaal andere richting uit te gaan, zodat ik mijn passie en talent verder kon ontwikkelen. Ik volgde verschillende coaching opleidingen in binnen- en buitenland en ik startte mijn eigen coaching praktijk “Human Excellence”. Zo heette ook het bedrijf van mijn ouders. Het voelt in vele opzichten dat ik de missie van mijn vader verder zet met mijn eigen expertise en klemtonen.

Na 9 jaar als samengesteld gezin besloten we toch om terug apart te gaan wonen. Het bracht mij (innerlijke) rust. We kozen voor een pad dat we gaandeweg zelf zouden ontdekken en vormgeven. In de relatie met mijn partner geniet ik nu van diepgaande gesprekken, tonnen respect, bewondering en liefde voor elkaar, regelmatig exclusieve tijd voor ons twee en heel wat humor en plezier. We laten elkaar groeien, geven mekaar steun en vertrouwen en we dagen elkaar uit om steeds het beste van onszelf te geven. Als mama geef ik mijn zonen een liefdevolle en vrije opvoeding. Ik geef hen vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen in zichzelf. Ik ben super trots op wie ze zijn.

Ik neem geen genoegen met middelmatigheid. Zowel voor mezelf als in mijn werk streef ik altijd naar het beste. Ik kies voor de beste vakman, de beste coach/mentor, de beste boekhouder, financieel adviseur en noem maar op. Daarom werk ik als coach ook alleen met mensen die vooruit willen, die gaan voor kwaliteit, die zichzelf het beste gunnen, die willen investeren in zichzelf en die klaar zijn voor een kwantumsprong. Ben jij zo iemand?

Hier sta ik voor

Integriteit, respect, zonder oordeel, verantwoordelijkheid, professionaliteit, no-nonsense, rustig, positief, praktisch, concreet, to-the-point, zachte confrontatie, eerlijkheid, vertrouwen, concreet, openheid, authentiek, confidentialiteit, oprecht, gedreven, open-minded, doorzetting, analytisch, gestructureerd, planmatig, nauwgezet.

Don’t Talk, Just Act.
Don’t Say, Just Show.
Don’t Promise, Just Prove.

Don’t Talk, Just Act.

Don’t Say, Just Show.

Don’t Promise, Just Prove.

Ik ben opgegroeid in Bornem. Toen ik 20 jaar was, heb ik samen met mijn vader aan de Dodentocht meegedaan, een wandeling van 100 km. Het werd een tocht vol inspiratie, die de basis heeft gelegd voor wie ik vandaag ben en wat ik bereikt heb.

Hieronder vertel ik er meer over…

Mijn Opleidingen

  • Basic, Advanced and Executive coaching opleiding (Coaching Academy Inge Rock)
  • Specialisatietraining Relatie & Gezin (Apluscoaching, Anja Pairoux)
  • Life coach (Centrum voor Afstandsonderwijs)
  • Human Design for Professionals (Kim Vandebergh)
  • Bootcamp Start to speech (Inspiring Speech)
  • Basic & Advanced Psych-K (Mariette Ham)
  • Core 100 training (Tony Robbins)
  • Licentiaat Wiskunde & Aggregaat (K.U. Leuven)