Enkele reviews en succesverhalen van klanten

“Dit is de laatste keer”

Ik heb al heel wat watertjes doorzwommen… Relaties aangegaan die telkens op een breuk eindigden. Hoe komt dit toch? Heeft het wel zin? Wil ik wel opnieuw al die energie investeren, mezelf kwetsbaar opstellen en dan merken dat het toch niet lukt?

En toen kwam ik S. tegen. Wéér die klik, weer dat gevoel van ‘oh ja’… en we sprongen toch.

S. en ik, we hebben echt een match. We voelden dat alles (toch heel veel) echt goed zat. In deze relatie wilde ik graag (opnieuw) investeren, spijts alle vastgelopen ervaringen. Moesten we toch mislukken, dan was dit de laatste keer dat ik me zou investeren in een relatie, want beter dan deze kon het niet zijn.

We vormen een echt nieuw samengesteld gezin, met elk 3 kinderen uit vorige relaties. Tijdens de weken dat we ‘kinderloos’ zijn, vloeit alles perfect samen, wat een zaligheid. Tijdens de andere weken, samen met onze pluskinderen, worden we toch wel geconfronteerd met enkele dissonanten… pffft, wat een energieverlies. Dan worden we ook geconfronteerd met onze verschillende karakters. En dan rijst opnieuw de vraag “wil ik wel zo verder?”  Uiteraard wel, maar hoe sleutelen we aan die moeilijke punten zodat ze geen breekpunten worden? Ondertussen kampte ik ook met een burn-out. Wat een confrontatie.

Aangezien dit écht wel de laatste keer was, moesten en wilden we alles inzetten om ons verhaal toch rond te kunnen maken.

Zo kwamen we terecht bij Patsy. Al direct bij de intake voelde ik dat het goed zat én samen met het engagement van S. voelde ik al meteen opluchting en blijdschap. We gaan ervoor.

Tijdens de sessies is Patsy onze vertrouwde GPS geworden. Maar om de GPS op te starten heb je een eindbestemming nodig. Dat was dus een van de eerste vragen (doelstellingen) waarop we een antwoord moesten vinden. Waar willen we naartoe? Hoe willen we ons leven samen leven, in dit nieuw samengesteld gezin, om op ons sterfbed te kunnen zeggen “we hebben onszelf niet verloochend en hebben alles gedaan wat we wilden doen”. Hiervoor heeft Patsy ons verschillende tools aangereikt. Best wel confronterend, niet altijd makkelijk, maar steeds met het gevoel en de overtuiging dat we hiermee de juiste weg bewandelen om ons doel te bereiken.

Patsy inspireert, veroordeelt nooit,  betoont steeds respect voor elke persoon(lijkheid). Ze triggert, ze zoekt mee, ze neemt afstand en biedt (andere) invalshoeken. In coaching gaan bij Patsy is geen opdracht, maar een verademing. Letterlijk,… ze geeft zuurstof in ons leven.

Pas op, oude gewoonten daar verval je makkelijk terug in. Waarom overkomt mij dit nu weer, na al die inspanningen? Wat we geleerd hebben, is dat alles zin heeft, ook deze ‘tegenslagen’, want ze helpen om terug die juiste weg op te zoeken, om los te komen uit die vastgeroeste gewoontes.

Nu, zoveel sessies later, voel ik hetzelfde als bij de intake. Goed dat we eraan begonnen zijn.

L., Haacht

Beste Patsy,

Wij zijn begin dit jaar bij jou ten rade gegaan omdat ons huwelijk in duizend gruzelementen aan diggelen lag. Elkaar niet aanspreken was al even beladen dan de momenten van communicatie. Decennia lang lieten we de wonden in onze relatie open, zonder kans op genezing. We bevonden ons op een kantelmoment, maar C. drong aan om met de hulp van een coach tot de juiste beslissing te komen: scheiden of samen blijven.

Ons eerste gesprek in de donkere maand januari was aftastend, maar het gaf ons meteen een gevoel van vertrouwen en energie. Je vertelde ons dat wonden moeten besproken worden en dat je sommige moet kunnen achter je laten. Je sprak toen reeds over de MBTI-analyse. N. was sceptisch wegens het ‘hokjesdenken’… Oh boy, was he wrong! Je duidde ook op de rol van het onbewuste en de scripts uit het verleden. Je zou ons diep laten graven, pleister-coaching is niet aan jou besteed. Je stelde eerlijkheid als belangrijkste waarde voorop in het traject.

Het lijkt evident, maar het was effectief een sleutelelement. Achteraf gezien ging het vooral over eerlijkheid tegenover jezelf: wat voel je, wat heb je nodig, wat wil je, durf kwetsbaar te zijn, waar wil je naartoe… durf nee te zeggen. Wees altijd en overal vrij om te doen wat je wil, te voelen wat je voelt met respect voor de omgeving. Dit is Patsy de prachtigste les die je ons geeft!

Introspectie stond centraal in de volgende sessies: stick-man, MBTI, visualisatie van de toekomst… Door meer inzicht in onszelf en elkaar groeide ook het vertrouwen om ons grootste trauma te bespreken: het verlies van onze twee zoontjes 26 jaar geleden. Dit was een eerste belangrijke doorbraak. Er zijn vele tranen gevloeid en lang verdrongen verdriet is naar boven gekomen. We herinneren voortaan iedere verjaardag en nemen de tijd om te rouwen en te wenen tot er geen tranen meer komen.

Een tweede doorbraak was het erkennen van elkaars complementariteit: de verzorgster (ISFJ) en de visionair (ENTP) – met dank aan Meyrs & Briggs! Dat inzicht bracht de nodige ontspanning in onze relatie: tegenpolen kunnen elkaar ook versterken. De kers op de taart was je les over de vijf talen van de liefde. Het leidde tot het besef dat we op affectief vlak evenveel knuffels nodig hebben en intimiteit zonder taboes. Eerlijk en heerlijk, een herbronning in seksuele energie.

De volgende fase in ons traject was spiritueler met de DNA-analyse. Een moeilijke stap voor atheïsten, maar gezien jouw succes met de MBTI stonden we open voor het experiment. Dit had minder effect op onze relatie, maar wellicht het proberen waard. De persoonlijke valkuilen zijn alleszins intrigerend.

Om te besluiten terug naar de essentie beste Patsy: je hebt ons vrij snel tot het inzicht gebracht dat een scheiding niet de oplossing was voor onze relatieproblemen, maar dat inzicht in onszelf, in elkaar en eerlijkheid over gevoelens en verlangens tot een harmonieuze relatie leiden. Een relatie die nog groeit en verder evolueert … to boldly go where we never have gone before.

Daarvoor heb je ons eeuwig respect en dankbaarheid. Veel liefs.

Koppel, Vilvoorde

Ik zocht naar een plusoudercoach en kwam terecht bij Patsy. Patsy bracht orde in de chaos die heerste in mijn hoofd. Zij leerde me dat ik vaak vast zit in patronen en leerde me enkele trucs om daaruit los te breken. Daarbij leerde ze me een heel belangrijke truc, die ik voor de rest van m’n leven zal meedragen. Alleen al door dat inzicht kon ik bepaalde patronen doorbreken en dit bracht – hoe eenvoudig het ook klinkt – een immense verandering teweeg, waar niet alleen ikzelf, maar ook mijn (nieuw samengesteld) gezin de vruchten van plukt. Mijn partner volgde aan de zijlijn mee de coaching en beide staan we vandaag veel krachtiger en bewuster in het leven. De coaching was van onschatbare waarde en ik zou het zo opnieuw doen. Duizend maal dank voor alles, Patsy!

E., Leuven

In coaching gaan bij Human Excellence was voor mij een zeer verrijkende ervaring. Patsy nam steeds haar tijd om te luisteren naar mij en ze creëerde een comfortabele omgeving waar ik open kon praten. Op een rustige, duidelijke manier gaf ze mij de inzichten die ik nodig heb om aan mijn eigen geluk te werken, zonder haar mening hierover op te dringen. Dit gebeurde zeer opbouwend: van kleine gebeurtenissen tot een manier van leven. Ook tussen de sessies door is Patsy steeds bereikbaar wanneer het even tegensteekt. Ik heb middelen gekregen om mezelf te herinneren aan deze inzichten en hoe ik deze kan omzetten in de praktijk, waar ik zeer dankbaar voor ben. Op deze manier kreeg ik van Patsy een rugzak vol nieuwe inzichten, advies en tips over het creëren van mijn eigen geluk (op verschillende vlakken). Ik ben nu klaar om in de toekomst zelf actie te nemen en te kiezen voor geluk.

L., Gent

Wat ben ik blij dat ik coaching een kans gegeven heb. Hierdoor heb ik stappen gezet waarvan ik op voorhand nooit gedacht had dat ik het kon of had ik er gewoon nooit het lef voor.
Hiervoor ben ik Patsy zo ontzettend dankbaar. Dankzij haar oprechte interesse om je te leren kennen en door de rust en kalmte die zij uitstraalt, krijg je onmiddellijk een gevoel van veiligheid, vertrouwen en vooral van begrip. Ze neemt de tijd om te luisteren naar je verhaal en helpt om orde te creëren in je eigen chaos. Om vervolgens samen aan de slag te gaan om je doelen te bereiken. Ze wordt zowat je persoonlijke begeleider waarop je steeds kan rekenen, wat een enorme geruststelling is. Tegelijk gaat ze nooit zeggen wat je moet doen, waardoor je leert om te gaan met je eigen verantwoordelijkheden.
Dus dankjewel Patsy voor het geduld, de tijd, het advies en zoveel meer. Dankzij jou ben ik een ‘nieuwe ik’ die nog dagelijks gebruik maakt van alles wat je me hebt geleerd en iemand die trots is op waar ze nu staat.

M., Leuven

Wat ben ik blij dat ik bij deze vrouw ben terechtgekomen! Mijn coaching traject bij Patsy heeft mijn leven een heel andere wending gegeven. De inzichten, kennis en inspiratie die ik bij haar heb opgedaan, waardoor ik mijn stappen heb kunnen en durven zetten, zijn voor mij onbetaalbaar. Eveneens legt ze de gepaste dosis verantwoordelijkheid bij jou, waardoor ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Patsy hanteert de juiste mindset en blijft telkens zelf groeien, dat is wat haar voor mij geweldig maakt! ‘She leads by example’, wat zeer mooi is om te zien! Kortom: Dankjewel voor deze verrijking, ik heb geen seconde spijt gehad en zou het zo opnieuw doen!

M., Leuven

Je komt hier terecht in een oase van rust, letterlijk en figuurlijk. Patsy straalt niet alleen wijsheid uit, ze verrijkt je ook met haar kennis en leidt jou naar levensveranderende inzichten. Ze geeft alles van zichzelf om je te helpen, maar ze respecteert je ook in de stappen die je wel of niet zet, het is echt aan jezelf om actie te nemen. En dat maakt dat je gaat excellereren eens je zelf die keuze maakt.

A., Aartselaar
Patsy, ik kan u niet genoeg bedanken voor al hetgeen je voor mij al gedaan hebt, de tijd die je in mij gestoken hebt. Ik heb weer veel zaken gedaan die ik van u geleerd heb. Niet altijd heb ik het helemaal door van de eerste keer, maar ik denk er wel over na, ben er mee bezig, en nadien zeg ik van, ja dat was wat Patsy bedoelde en mij probeerde duidelijk te maken, nu heb ik het door, en het is steeds maar positiever.

Ik heb weer een zeer grote stap gezet naar mijn doel (dat was gelukkig zijn) en inderdaad, het was effe een zure appel, maar de stap is gezet, en ik voel mij weer veel gelukkiger. Ik heb er ondertussen al enkele andere doelen, of dromen bij, waar ik zelf enkele maanden geleden niet van wist dat ik nog van iets kon dromen. Ik had toch alles maar was niet gelukkig, en nu heb ik nog alles, en ben ik al veel gelukkiger, en zal ik nog meer krijgen/bekomen.
Je bent inderdaad meer dan uw geld waard, en je maakt ook waar wat je de eerste maal beloofd hebt, je doet zelfs meer dan wat je beloofde. Echt respect!
Je moest eens zien welke diepgaande SMS wij ondertussen al naar elkaar gestuurd hebben vandaag, ik heb mijn vrouw terug gevonden!!
Patsy, bedankt! Jij bent een geweldige en inspirerende dame!!!

M., Leuven

Ik ben al 7,5 jaar plusouder en heb daarvan toch al 4 jaar begeleiding gehad van een psychotherapeute maar Patsy heeft zeker 3 keer meer bereikt op de afgelopen maanden dan al die andere jaren samen … haar analyse van mijn “problemen” was snel en precies waardoor de oplossingen ook snel konden aangereikt worden en in praktijk gebracht worden.  Ik heb zoveel over mezelf geleerd en dat sterkt me sindsdien elke dag!

V., Keerbergen

Ik was op zoek naar meer zelfvertrouwen en naar meer voldoening in mijn job. Deze training heeft beiden een boost gegeven, maar heeft mij ook veel andere inzichten bijgebracht over mezelf. De rust, de warmte en de persoonlijke aanpak van jou, Patsy, heeft ervoor gezorgd dat ik de voorbije maanden stappen heb gezet die ik daarvoor niet had durven zetten. Het heeft mij ook geleerd om weer te dromen en wat nodig is om deze dromen te realiseren. Al is de weg op sommige vlakken nog lang, ik weet nu dat er een weg is. Het is nu aan mij om deze stap voor stap te gaan…

K., Bornem

Ik heb mijn coaching bij jou letterlijk terugverdiend. Als het niet was voor jou had ik nooit zoveel weekends durven plannen. In maart zijn er drie, alle drie volledig uitverkocht. Dat had ik dus NOOIT durven dromen of denken.

Petra Michiels, Zaakvoerster Tomeeto

Dankzij Patsy ’s warme, liefdevolle, rustige, empathische persoonlijkheid, voel ik mij enorm gesteund om mijn grenzen te verleggen, zelf de verantwoordelijkheid te nemen om nieuwe dingen uit te proberen en meer te geloven in mijn eigen kunnen. Patsy reikt elke keer nieuwe positieve stimuli en uitdagingen aan. Ik zie mezelf liever en ben heel gemotiveerd om hier verder mee aan de slag te gaan.
Ik ben jou ongelooflijk dankbaar, Patsy. Wat een ongelooflijke coach, inspiratiebron en vriendin ben jij!

B., Vossem

Lieve Patsy, je doet dit zó goed. Bedankt voor deze tocht, voor het luisteren, om een vuurtoren te zijn tijdens de storm in mijn hoofd. Ik mocht mezelf zijn, ik mocht zwijgen, vertellen, dromen, razen … klein zijn, groots of heel gewoon mezelf. Mezelf voorbijhollen en ondersteboven terugkeren en wachten op de juiste plooi… Bedankt, Mieke

M., Bornem
De stap zetten naar coaching is niet altijd gemakkelijk. Maar door Patsy haar stralende glimlach en haar warme persoonlijkheid slaagt ze erin om het ijs zeer snel te breken. Tijdens onze gesprekken merkte ik dat ze heel aandachtig luisterde naar mijn verhaal. Zo iemand heb je op bepaalde ogenblikken in je leven nodig. Patsy denkt samen met jou na, dat zie je gewoon, maar door gerichte vragen zorgt ze ervoor dat je zelf het antwoord vindt. Patsy confronteert je met je eigen valkuilen maar op een zachte manier. Ze geeft je moed om door te zetten, om toch je uiteindelijk doel te bereiken. Dankzij haar heb ik de moed gevonden om na 10 jaar toch mijn droom te realiseren en daarvoor blijf ik haar eeuwig dankbaar. Patsy is heel analytisch, ze heeft veel levenswijsheid en giet daar nog een dosis empathie op en je hebt de ideale coach.
C., Wortegem-Petegem

Wil jij ook graag jouw leven veranderen zoals in de getuigenissen van de mensen hierboven? Contacteer mij voor een gratis inzichtscall.