Onze relaties worden bepaald door heel wat factoren: onze ouders, onze opvoeding, onze eerdere ervaringen, onze persoonlijkheid, enz. We hebben strategieën ontwikkeld en er zijn patronen ontstaan. Enkele voorbeelden: je klapt dicht als je partner uitvliegt, je doet lacherig als het te serieus wordt, je steekt je kop in ’t zand, je loopt telkens weg bij ruzie, je bent conflict-vermijdend of roepen is de enige manier waarop er nog geluisterd wordt naar jou.

Ik hou niet van pleister-coaching: even een plakkertje op de wonde en weer doorgaan. Sommige wondes hebben het nodig om eerst proper gemaakt te worden, vooraleer ze kunnen helen. Bovendien is het misschien nodig om anders te leren lopen, als je steeds blijft vallen.

Natuurlijk wil ik mijn klanten heel concreet en praktisch leren hoe ze o.a. helder kunnen communiceren, maar we kijken daarbij eerst naar de persoonlijkheid van de klant. We kijken naar welke patronen er ingesleten zitten, waardoor communicatie moeilijk lijkt, want tips & tricks hebben geen duurzaam effect, als je niet naar het geheel kijkt. Het is zoals diëten zonder je voedingsgewoonten te veranderen. Na het dieet ben je even wat kilo’s kwijt, die er nadien vlot terug aankomen, van zodra je weer eet zoals vroeger.

Ik geloof dat inzicht de snelste en makkelijkste manier is om te komen tot harmonieuze relaties. Inzicht krijgen in jezelf en de ander zorgt ervoor dat je de juiste dingen doet, zonder dat je hard moet werken of dat je hervalt in oude patronen. Ik leer je de taal van je geliefden te spreken. Naast inzicht is er ook nieuw gedrag nodig en dat vraagt tijd om helemaal te verankeren.

Ik bied coachingtrajecten aan van 3, 6 maanden of 12 maanden. Je kan starten met 3 maanden en nadien verlengen.

Het gaat niet over wat ik je aanbied of het aantal uren dat we samen doorbrengen. Het gaat over wie je wordt tijdens en na onze samenwerking. Je zal veel bewuster in het leven staan. Je leert hoe je alles kan aantrekken waar je van droomt en welke stappen nodig zijn om dat te realiseren. Je leert je buikgevoel te gebruiken als persoonlijk kompas. Persoonlijke ontwikkeling wordt een onderdeel van je leven.

PS. Als er een snelle fix was, had je die toch al lang gevonden?!