Een coach geeft je inzicht in wie je bent, wat je wil en hoe je daar komt. Een relatiecoach doet dit op relatiegebied.

Meestal weten mensen heel goed wat ze niet meer willen (geen ruzie meer, geen gedoe meer, niet meer als broer en zus naast elkaar leven, geen spanningen meer, enz.). Van daaruit kan onderzocht worden wat ze wél willen. Hoe ziet hun droomrelatie eruit? Om vervolgens tools en technieken aan te reiken die kunnen helpen om stappen te zetten naar die droomrelatie.

Mijn visie? Ik hou van eenvoud en duurzaamheid. Ik geloof dat inzicht krijgen in jezelf en de ander de sleutel is tot eenvoud en duurzaamheid in relaties. Ik geloof niet in hard werken, moeite doen, jezelf wegcijferen, de ander willen pleasen, want dat houd je niet vol. Het is zoals diëten. Je kan op wilskracht heel wat kilo’s kwijtspelen, maar wat is het nut als die er nadien terug gewoon bijkomen?

In relatiecoaching gaan we dus eerst naar het inzicht: begrijpen hoe bepaalde patronen in jullie relatie geslopen zijn, wat je zelf nodig hebt, welke taal de ander spreekt. Intussen bepaal je wat je wil bereiken. Daarna gaan we aan de slag met tools en technieken, praktisch toegepast op jullie persoonlijkheden en jullie relatie.

PS. Het is geen enkel probleem als je partner niet direct mee wil stappen in relatiecoaching. Van zodra jij begint te werken aan jezelf, zal je zien dat je ook impact hebt op de relatie.