Daar stond ik dan, op de top van een berg in Andalusië, verwonderd te kijken naar het grandioze uitzicht over de omgeving. Wat is de natuur toch prachtig! 

Om dit adembenemend tafereel vast te leggen, maakte ik een foto. Het resultaat was teleurstellend en helemaal niet zo betoverend als de realiteit. De foto bevatte geen gevoel, geen geluid, geen geur, veel minder diepgang en het was beperkt door zijn kader. 

In het echt zag ik veel meer details, magische kleuren die overvloeiden in elkaar, zoete geuren, speciale geluiden, een zacht briesje door mijn haar, de warmte van de zon op mijn gezicht en een gevoel van intense dankbaarheid. Die beleving zat niet in de foto. Dat lukte gewoonweg niet. 

Hoezeer ik ook wilde, ik kon de realiteit niet capteren in een beeld, laat staan in woorden. Je kent de quote: “een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Een beeld kan in één oogopslag een situatie weergeven, waar je anders heel wat beschrijvende woorden voor nodig hebt. 

Als ik dat moment op de berg in woorden had moeten beschrijven, zodat jij exact zou weten wat ik zag en ervaarde, dan had ik waarschijnlijk een gans boek nodig. 

Ineens zag ik de link met mijn ondernemerschap. 

Ik vind het best moeilijk om met woorden te omschrijven wat ik allemaal doe en welke waarde ik kan bieden. Ik wil in woorden een ganse ervaring beschrijven, maar die woorden zijn beperkend. 

Elke business coach raadt mij aan om in woorden uit te drukken “wat het concreet probleem is waar mijn ideale klant mee worstelt” en “wat het resultaat is waar ik hen naartoe kan brengen”. Ik merk dat ik het niet op papier krijg. Ik vind er gewoon geen goeie woorden voor… 

Ik verkoop energie, geen strategie. Ik verkoop inzichten en wijsheid, geen opleiding. Ik verkoop ervaringen, geen resultaten. 

Daarom neem ik je graag mee op pad (letterlijk en figuurlijk), zodat je mijn energie kan voelen en mijn wijsheid kan ervaren. We gaan de natuur in, waar tijd ondergeschikt is en rust en ruimte in overvloed zijn, zodat we samen de antwoorden kunnen vinden die jou als persoon én ondernemer back in the game zetten, sterker dan ooit tevoren. 

Ga je graag eens mee op pad? Contacteer me, zodat ik je op de hoogte hou van de mogelijkheden.