Relatie Coaching

1 op de 2 huwelijken in België eindigt in scheiding. En dit zijn nog maar de officiële cijfers. Ongehuwde partners die uit elkaar gaan, zijn hier niet in meegerekend. In onze samenleving zijn scheidingen al lang geen uitzondering meer. Dat betekent echter niet dat scheiden gemakkelijk is. Het is veel gemakkelijker om aan struisvogelpolitiek te doen en de kop in ’t zand te steken. Veel mensen leven naast elkaar, als broer en zus, uiteen gegroeid. Ze blijven samen voor de kinderen en maken zichzelf wijs dat het overal wel iets is. De ene vlucht weg in het werk, de andere in sociale contacten. Overspel loert om de hoek…

Ooit stond ik ook voor die keuze: scheiden of blijven? Ik was getrouwd met de papa van mijn twee zonen. Maar na een relatie van 15 jaar besefte ik dat onze houdbaarheidsdatum bereikt was. Het was op en ik wilde er een punt achter zetten. Het feit dat we samen kinderen hadden, maakte het natuurlijk veel moeilijker. Het werd een tweestrijd tussen mijn hart en mijn hoofd. Het geluk van onze kinderen ging toch voor op mijn eigen geluk!?, dacht ik. Ik wilde onze kinderen niet opzadelen met gescheiden ouders. Ik maakte gauw een rekensommetje en besefte dat ik dan nog 16 jaar zou moeten blijven, want dan waren onze kinderen allebei volwassen.

Ik besloot om mijn hart te volgen en dus om te scheiden. Ik wist niet wat het effect ging zijn op de kinderen, noch hoe de toekomst eruit ging zien. Ik wist wel dat ik steeds ongelukkiger zou worden als ik zou blijven. Ik koos voor mijn eigen geluk op langere termijn, zodat ik een gelukkige vrouw en mama kan zijn. Mijn kinderen hebben meer aan een gelukkige mama dan aan iemand die ongelukkig is en doet alsof dat normaal is. Op die manier leef ik aan mijn kinderen voor dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen geluk en altijd nieuwe keuzes kunnen maken.

Kinderen voelen feilloos hun ouders en spanningen aan. Ze gaan later de situatie van hun ouders kopiëren naar hun eigen relatie ofwel alle conflicten uit de weg gaan. Geen van beide zal leiden tot een gelukkige en harmonieuze relatie. Is dit het voorbeeld dat je hen wil geven? Lees meer over Parentificatie en de gevolgen daarvan.

Het vraagt moed om je relatie te evalueren en de moeilijkheden aan te pakken. In Relatie coaching gaan we kijken naar de onderliggende patronen die spelen, alsook naar de persoonlijkheden van beide partners. Dit geeft vaak meer begrip en inzicht. Ik leer jullie om te kijken naar de mogelijkheden in plaats van te focussen op de moeilijkheden. Ik kan je ook helpen bij de keuze ‘scheiden of blijven’.

Wacht niet tot het te laat is of tot de conflicten te hoog oplopen. Als het te lang aansleept, verdwijnt er steeds meer respect voor elkaar en verkleint de kans op een harmonieuze relatie nadien. En dat is de basis om samen nog door één deur te kunnen, wat belangrijk is bij co-ouderschap.

Maak een afspraak

Welke resultaten mag je verwachten van Relatie Coaching?

Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw situatie en wie je bent als persoon.

Hierbij kan relatie coaching je zeker helpen:

 • ontdekken van je eigen persoonlijkheidstype en dat van je partner
 • inzien en doorbreken van onderliggende patronen
 • herkennen van triggers en valkuilen
 • ontdekken wat je echt wilt
 • beter leren communiceren
 • de liefdestaal van jezelf en je partner leren spreken

De gevolgen van relatie coaching zijn nog mooier:

 • je leert jezelf en je partner nog veel beter kennen
 • je voelt meer verbondenheid en connectie met je partner
 • je zegt sneller wat er speelt, waardoor conflicten worden vermeden
 • je voelt je geliefd en gerespecteerd
 • je houdt rekening met elkaar
 • je kan jezelf zijn

KLAAR OM JE RELATIE TE VERBETEREN?

Als je wijst naar de ander, wijzen er drie vingers naar jezelf. Daarmee kan je starten.

RESERVEER VANDAAG NOG JOUW COACHING SESSIE

Hoe ga ik te werk?

Ik ben ervan overtuigd dat jullie relatie kan verbeteren! In relatie coaching gaan we samen op zoek naar wat er misloopt en hoe dit kan opgelost worden.

Ik verwacht van jou dat je open en eerlijk bent en dat je bereid bent om te willen veranderen wat niet goed voelt. Als jij bereid bent om tijd, geld en energie te investeren in jezelf, dan beloof ik dat ik het beste in jou naar boven haal. Jij mag van mij verwachten dat alles wat je mij vertelt, tussen ons blijft en dat ik in jou zal geloven. Wat telt, is dat je vooruitgaat en uit de vicieuze cirkel stapt. We streven naar een blijvende en duurzame verandering, geen korte termijn lapmiddelen.

​Als dit bij je past en je bent er klaar voor, contacteer me dan. Na een eerste korte kennismaking via mail of telefoon, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Voor dit intakegesprek (2u) betaal je 250 EUR (excl. BTW) of 302,50 EUR (incl. BTW). Dit intakegesprek niet zomaar een kennismakingsgesprek. Je stapt na dat eerste gesprek namelijk al buiten met je eerste inzichten en een beeld van welk leven mogelijk is voor jou, zowel privé als professioneel. Als het klikt voor ons allebei, bespreken we de volgende stappen.

Is de afstand te groot voor jou of ben je woonachtig in het buitenland, dan help ik je ook graag online via Zoom.

Wat Anderen Zeggen

Elise

“Patsy leerde me een heel belangrijke truc, die ik voor de rest van m’n leven zal meedragen. Alleen al door dat inzicht kon ik bepaalde patronen doorbreken en dit bracht een immense verandering teweeg, waar niet alleen ikzelf, maar ook mijn gezin de vruchten van plukt.

Marthe

“Dankzij Patsy’s oprechte interesse om je te leren kennen en door de rust en kalmte die zij uitstraalt, krijg je onmiddellijk een gevoel van veiligheid, vertrouwen en vooral van begrip. Ze wordt zowat je persoonlijke begeleider waarop je steeds kan rekenen.”

Monica

“Mijn coaching traject bij Patsy heeft mijn leven een heel andere wending gegeven. De inzichten, kennis en inspiratie die ik heb opgedaan, waardoor ik mijn stappen heb kunnen en durven zetten, zijn voor mij onbetaalbaar.

Meer Getuigenissen