Mensen worden opgeslokt in de dagdagelijkse beslommeringen, ze worden geleefd en stilletjes aan groeien ze uit elkaar, gaan zo uit connectie en gaan hun geluk bij iemand anders zoeken. Heel vaak doen ze dat niet bewust, maar komt er iemand langs die hun ondergesneeuwde behoeften wakker prikken.

Ontrouw maakt ons bewust dat we iets missen

Het gaat om basisbehoeften die we als mens nodig hebben, zoals aandacht, erbij horen, graag gezien zijn, liefde, intimiteit, seks, jezelf kunnen zijn, waardering, erkenning, enz.

Als ontrouw bij jou voorkomt, help ik je graag om duidelijkheid te scheppen, zodat je de juiste keuze kan maken. Ik help je om te ontdekken wat je allemaal nodig hebt, zodat je meer inzicht krijgt in jezelf en in je partner(s). Ik leer je om helder te communiceren over je gevoelens en je behoeften, zodat je nooit nog ontrouw nodig hebt, als signaal dat er iets moet veranderen, want ontrouw kan veel kapotmaken.

Ook voor de bedrogen partner zitten er veel lessen in. In een goeie relatie is open en eerlijk communiceren een basisfundament.

Net zoals bij andere ingrijpende gebeurtenissen, zoals burn-out, kanker, het verlies van een dierbare, enz. kan er uit ontrouw wel degelijk iets goeds voortkomen. Zelf heb ik beide rollen meegemaakt. Ik weet wat je doormaakt. Ontrouw betekent niet het einde van een relatie. Het kan een nieuw begin zijn.

Lees hier ook mijn blog “Waarom gaan mensen vreemd?”