Anne en Koen zijn 15 jaar samen. Ze hebben 2 kinderen en een hond. Ze wonen in een mooi huis, hebben leuke vrienden en een uitdagende job. Voor de buitenwereld vormen ze het perfecte gezinnetje…

Wat de buitenwereld niet weet, is dat Anne een affaire heeft met een vriend van vroeger, Wim. Ze voelt zich goed bij hem, want hij begrijpt haar. Ze kunnen urenlang chatten en spreken regelmatig met elkaar af om te gaan lunchen. Anne voelt zich gehoord en gezien door Wim. Hij is een rustige man, die luistert en niet oordeelt. De vriendschap met Wim gaat al heel lang mee. Toen Anne een tijdje geleden problemen had op haar werk, was Wim daar om haar te troosten. De aandacht en de lange knuffel die daarop volgde, voelden zo goed en van het een kwam het ander. Anne verlangde naar de zachtheid van Wim. Zelfs tussen de lakens had Wim aandacht voor wat zij leuk vond, iets wat Koen al lang niet meer had. De seks met Koen was meer gericht op zijn behoeften. Na de geboorte van de kinderen was de intimiteit helemaal naar de achtergrond verdwenen en hoefde het voor haar niet meer.

Wat de buitenwereld ook niet weet, is dat Koen een affaire heeft met een collega op het werk. Het begon aan de drankautomaat. Lisa, de stagiaire, wilde een blikje frisdrank nemen, maar dat bleef vastzitten in de lade. Koen toonde zich de redder in nood en triomfantelijk gaf hij het blikje aan haar. Hun blikken vonden mekaar en ze voelden een wederzijdse aantrekking. De afspraakjes aan de drankautomaat werden al snel afspraakjes in hotelkamers. Lisa bewondert Koen en vraagt hem regelmatig om raad. Ze genieten allebei van het avontuur, de spanning, de seks en het heimelijke gedoe.

Koen beseft dat hij met Lisa zijn vrouw aan het bedriegen is, maar hij praat zijn gedrag goed door te zeggen dat hij zijn vrouw alles geeft wat zij nodig heeft en dat Lisa aanvult wat zijn vrouw hem niet geeft: bewondering en intimiteit. Anne beseft ook dat zij Koen aan het bedriegen is, maar zij vindt dat ze – sinds de affaire met Wim – een gelukkigere vrouw is en dat komt iedereen ten goede in het gezin, toch?

Dit verhaal komt in veel relaties vroeg of laat voor. En misschien niet altijd in daden, maar in je gedachten en je verbeelding.

Hoe komt dit dan?

Mensen worden opgeslokt in de dagdagelijkse beslommeringen, ze worden geleefd en stilletjes aan groeien ze uit elkaar, gaan zo uit connectie en gaan hun geluk bij iemand anders zoeken. Heel vaak doen ze dat niet bewust, maar komt er iemand langs die hun ondergesneeuwde behoeften wakker prikken.

Ontrouw maakt ons bewust dat we iets missen

Het gaat om basisbehoeften die we als mens nodig hebben, zoals aandacht, erbij horen, graag gezien zijn, liefde, intimiteit, seks, jezelf kunnen zijn, waardering, erkenning, enz.

Koen wil aandacht van zijn vrouw, maar ze is altijd bezig met de kinderen. Hij zou graag hebben dat zijn vrouw opkijkt naar hem en dat hij zich nuttig voelt. Hij wil zich de man in huis voelen en hij wil meer intimiteit.

Anne heeft ook aandacht nodig, maar Koen is altijd bezig met zijn werk. Zij wil graag dat haar man ’s avonds luistert naar wat ze allemaal te vertellen heeft, zonder dat hij met oplossingen afkomt of haar problemen als bijzaak afdoet. Ze wil dat hij tijd maakt voor haar en dat zij voor hem kan zorgen.

Het hoeft niet altijd in de relatie te zijn dat we iets missen. Soms kan het zijn dat we niet meer tevreden zijn met de persoon die we geworden zijn.

Het leven van Koen is voorspelbaar geworden en door Lisa beseft hij dat hij meer avontuur wil in zijn leven. Hij wil meer uit het leven halen. Zijn relatie is een sleur geworden. Hij ziet zijn vrouw nog wel graag en ze is zeker en vast een goeie mama. Zijn ontrouw is niet tegen haar gericht en nog minder wil hij haar kwetsen. Maar, op deze manier wil hij niet verder… Hij voelt zich hoe langer hoe slechter over zijn gedrag. Het liegen begint zwaar te wegen. Wat nu?

Vroeg of laat wordt het schuldgevoel groter dan het plezier van de affaire. Op dat moment komen de moeilijke vragen naar boven. Voor wie kies ik? Wat moet ik doen? Scheiden of blijven?

Tijd voor hulp

Dit is een belangrijk kantelpunt. Dit is het moment dat je hulp kan gebruiken, want het gaat over levensvragen, die de rest van je toekomst beïnvloeden. Niet alleen die van jou, maar ook die van je partner en je kinderen.

When you’re in the frame, you don’t see the picture

Als ontrouw bij jou voorkomt, help ik je graag om duidelijkheid te scheppen, zodat je de juiste keuze kan maken. Ik help je om te ontdekken wat je allemaal nodig hebt, zodat je meer inzicht krijgt in jezelf en in je partner(s). Ik leer je om helder te communiceren over je gevoelens en je behoeften, zodat je nooit nog ontrouw nodig hebt, als signaal dat er iets moet veranderen, want ontrouw kan veel kapotmaken.

Ook voor de bedrogen partner zitten er veel lessen in. In een goeie relatie is open en eerlijk communiceren een basisfundament.

Net zoals bij andere ingrijpende gebeurtenissen, zoals burn-out, kanker, het verlies van een dierbare, enz. kan er uit ontrouw wel degelijk iets goeds voortkomen. Zelf heb ik beide rollen meegemaakt. Ik weet wat je doormaakt. Ontrouw betekent niet het einde van een relatie. Het kan een nieuw begin zijn.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Vraag gerust een Gratis Inzichtscall aan en wie weet spreken we elkaar snel!